Català Castellano
TwitterFacebookFlickrLinkedIn

Publicacions destacades

Fotografia: Ciutat Morta

El documental, una finestra a la Barcelona silenciada

Revista Carrer | 15/03/2015

L’impacte provocat per Ciutat Morta, sumat a cintes com Bye Bye Barcelona o Set dies amb la PAH, confirmen el documental com un gènere a l’alça a l’hora de retratar la Barcelona rebel dels darrers anys. Internet i les xarxes socials són el nou paradigma d’una fornada de cineastes que viuen al marge de la indústria, i que recullen el guant de referents com Joaquim Jordà, Mercedes Álvarez o José Luis Guerín.

Veure

Fotogragia: Enric Català

Jordi Évole, periodista

Eldiario.es | 16/02/2015

Jordi Évole (Cornellà de Llobregat, 1974) ens rep a la sala de màquines de Salvados, a les afores de Barcelona. Després de 10 temporades des de la seva estrena l’any 2008, amb el programa especial Salvados por la campaña, s’ha convertit en un dels periodistes més populars del país. Alguns encara se’l miren amb un mig somriure pels seus inicis com a follonero al costat d’Andreu Buenafuente; però la majoria dels seus seguidors fa temps que van percebre que, rere la seva mirada múrria, s’amagaven les preguntes més audaces, i alhora més normals, de la televisió.

Veure

Fotografia: Enric Català

Pla Paral·lel, propera parada de la 'marca Barcelona'

eldiario.es | 14/04/2014

L’alcalde, Xavier Trias, anuncia l’execució de les obres per endegar la reforma del Paral·lel que l’Ajuntament de Barcelona impulsa amb la Fundació El Molino (FEM). Les crítiques al Pla Paral·lel són transversals: activistes, petits creadors i urbanistes, qüestionen la remodelació de l’avinguda. Segons l’Ajuntament de Barcelona, l’objectiu de la reforma és convertir el Paral·lel en una via de referència “per a les persones, les arts escèniques i la gastronomia”.

Veure

Fotografia: Raons Públiques

Entrevista a l'associació d'urbanisme, Raons Públiques

Zona Sec | 15/04/2014

A la frontera entre la crítica radical i l’anhel transformador es troba Raons Públiques, una associació d’urbanisme que treballa per apropar a la ciutadania la gestió i el disseny dels seus barris. Parlem amb un dels seus membres, l’arquitecte Javier Fraga (Santiago de Compostela, 1982) que reivindica una política de ciutat més participativa i sensible amb la ciutadania. 

Veure

Fotografia: eldiario.es

Albert Rivera i l'auge de Ciutadans, el triomf de l'ambigüitat

eldiario.es | 17/02/2014

El líder de Ciutadans (C’s), Albert Rivera, és el polític més ben valorat en el conjunt d’Espanya.  La seva popularitat, forjada a foc lent en platós de tot el país, està a l’alça i hi ha qui parla fins i tot de ‘l’efecte Rivera’, un singular fenomen que des del passat mes de gener recorre el país amb el Moviment Ciutadà sota el braç. No obstant això, l’èxit de Rivera no està exempt d’una constant ambigüitat que ha projectat ombres després de les llums de la seva inqüestionable cintura política.

Veure

Fotografia: Ana Inés Falcone

El Castell de Montjuïc, pagar per veure

Zona Sec | 15/03/2014

Des d’aquest mes de març, visitar el Castell de Montjuïc ja no és gratuït. Grups de la oposició i diversos col·lectius de veïns veuen aquesta mesura com una demostració més de la parquematització de la ciutat que promou l’Ajuntament, mentre fonts del govern de Xavier Trias neguen que es tracti d’una privatització. El cas és que, igual que ha passat al Parc Güell —des l’octubre passat— i al recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau –des d’aquest mes de març— ara també caldrà passar per caixa per veure un castell que l’any 2007 l’Estat va cedir a la ciutat “per a l’ús ciutadà”.

Veure

Fotografia: Ana Inés Falcone

Itziar González, activista (Parlament Ciutadà)

eldiario.es | 18/11/2013

Entre la crítica contundent i l’esperança més utòpica hi ha la veu d’una arquitecta inconformista que somia amb una democràcia amb parets de vidre. Itziar González (Barcelona, 1967), la regidora de Ciutat Vella (2007-2010) que va dimitir farta de la rigidesa de la política institucional, ha presentat aquesta tardor Parlament Ciutadà. Un espai que vol aglutinar el coneixement i la capacitat organitzativa dels moviments socials per constituir un contrapoder cívic davant les institucions tradicionals.

Veure

Fotografia: Alessia Bombaci

Ilie Sánchez, el somni del nét de qui va dirigir La Masia

Diari ARA | 21/05/2013

Davant l’oferta de l’Olympiacos de Míchel, Ilie Sánchez escull  quedar-se al Barça. Malgrat que el club li proposa una renovació amb fitxa del filial i no del primer equip, el capità del Barça B prefereix —no sense dubtar-ho— quedar-se al club del seu cor. Potser el record de Joan César Farrés, director de la Masia i avi matern del migcentre barcelonista, tingui alguna cosa a veure en la decisió d’un dels puntals del segon equip.

Veure

Foto: ICV-EuiA

Joan Coscubiela (ICV-EUiA)

Nueva Tribuna | 13/06/2013

Fa un any i mig que una veu acostumada als mítings sindicals ressona amb força entre les parets del Congrés del Diputats. És la del representant d’ICV-EUiA, Joan Coscubiela (Barcelona, 1954), un dels  puntals del grup Izquierda Plural. L’ex secretari de CCOO de Catalunya carrega contra “l’arrogància” que pràctica el Partit Popular envers la resta de formacions i crida als moviments socials a combinar la seva acció al carrer amb la presència a les institucions, “com mana l’herència del PSUC”.

Veure

Fotografia: Jordi Molina

En busca d'una participació ciutadana real

Zona Sec | 15/10/2013

Cap a quin model de participació ciutadana avancem? La necessària refundació democràtica comença pels barris? Els nous col·lectius assemblearis defensen “una participació veïnal real”, més enllà dels processos consultius de l’administració amb el teixit associatiu tradicional. Ras i curt: “al teixit associatiu tradicional hi ha qui ha mantingut el to i la dignitat al llarg dels anys, però també els que viuen de les rendes del passat i s’han apoltronat”. És la reflexió d’una activista de l’Assemblea de Barri del Poble-sec, que resumeix…

Veure

Fotografia: Ana Inés Fernández

Ada Colau, portaveu de la PAH

Nueva Tribuna | 03/04/2013

Des que va titllar de “criminal” a un representant de la Banca, s’ha convertit en la cara més visible dels moviments socials. No obstant això, la seva lluita en favor del dret a un habitatge digne es remunta al 2004. Llavors, en el marc de les protestes antiglobalització i en contra de la Guerra de l’Iraq, uns quants activistes es van especialitzar en temes d’habitatge. Entre elles, Ada Colau (Barcelona, 1974) la líder que no volia ser-ho…

Veure

Fotografia: Ana Inés Fernández

David Fernàndez, perdiodista i diputat de la CUP

Zona Sec | 15/01/2013

Viu a Ripoll. Ens rep al veí barri de Sants, on treballa a la cooperativa de crèdit Coop57, una feina d’economia alternativa que el realitza però que, com una part dels joves de Barcelona, no li ha permès assumir el cost de viure a la ciutat que s’estima. En David Fernàndez (Barcelona, 1974) és una persona normal. Potser per això desprèn, com la CUP, l’essència de naturalitat de la que totes les formacions es volen contagiar.

Veure

Fotografia: Saioa Baleztena

Música de proximitat, un repte cultural per Barcelona

Zona Sec | 15/02/2013

La imatge de la Barcelona innovadora que sedueix el món projecta una ombra de dubtes en el sector de la música en viu de petit format. En ple debat sobre la remodelació del Paral•lel —i de quin model de ciutat volem en el teló de fons— els locals petits es qüestionen, amb el permís dels prominents Molino, Artèria, Apolo i companyia, quin és el concepte real de música en viu i de cultura que persegueix l’Ajuntament.

Veure

Fotografia: Saioa Baleztena

David Carabén, cantant de Mishima

Wikidiari | 12/02/2013

Arriba un pèl tard protegit per les seves inconfusibles ulleres fosques. David Carabén (Barcelona, 1971) explica que la música és l’eina que li permet posar ordre a la seva vida. Català de sang holandesa, el líder de Mishima és també autor del programa Recorda Míster, que resumeix els darrers 30 anys de la història futbolística del FC Barcelona. Un club que, l’any 1974, veia arribar Johan Cruyff de la mà de l’advocat i polític, Armand Carabén, el seu pare.

Veure

Fotografia: Jordi Molina

La Boca, entre la pobresa i el flaix

La Directa | 21/11/2012

Els turistes envaeixen cada dia el pintoresc barri de la Boca. Les casetes amb façanes de metall pintades de colors vius serveixen de diana per als objectius Nikon dels visitants, repartits massivament entre Caminito i la Bombonera. Darrere les parets de llauna, però, s’amaga la crua realitat d’un dels barris més castigats de Buenos Aires, una ciutat de contrastos on el sud abandera la cara amarga del glamour porteño

Veure

Altres publicacions

Crònica política

Anàlisi de les eleccions a la Generalitat 2008

Canvi Setze | 15/03/2008

Veure

El somni d'una democràcia transparent

Canvi Setze | 15/11/2009

Veure

Esgotament del model capitalista (amb Helena Àngel)

Canvi Setze | 15/02/2010

Veure

Estatut i Constitució

Cambio16 | 15/12/2009

Veure

Viatge a Ítaca: Arenys de Munt

Canvi Setze | 13/09/2009

Veure

Anàlisi de les eleccions municipals 2011

Zona Sec | 23/06/2011

Veure

Esclata la revolució 'nini': Ni es conformen ni cedeixen

El Debat | 20/05/2011

Veure

PP, asfíxia o renovació

Canvi Setze | 15/05/2008

Veure

Albert Rivera i l'auge de Ciutadans, el triomf de l'ambigüitat

eldiario.es | 17/02/2014

Veure

ICV, partit de govern

Canvi Setze | 15/05/2008

Veure

Escletxa a ERC: neix 'Reagrupament.cat'

Canvi Setze | 15/10/2009

Veure

15-M i els barris (amb Esther Vivas i Arcadi Oliveres)

Zona Sec | 15/05/2011

Veure

CUP, entre la utopia i l'esperança

Canvi Setze | 15/11/2009

Veure

Rellençar ICV

Canvi Setze | 15/10/2008

Veure

"We want a catalan state"

Canvi Setze | 15/03/2009

Veure

Debat sobre el finançament

Canvi Setze | 15/01/2009

Veure

Entrevistes

Jordi Évole, periodista

Eldiario.es | 16/02/2015

Veure

José Maria Mena, exfiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

Cuadernos para el diálogo | 15/12/2009

Veure

Entrevista a l'associació d'urbanisme, Raons Públiques

Zona Sec | 15/04/2014

Veure

Isidre Molas (PSC)

Cuadernos para el diálogo | 15/05/2009

Veure

Jaume Sobrequés, historiador

Cuadernos para el diálogo | 15/09/2009

Veure

Joan Coscubiela (ICV-EUiA)

El Debat | 19/09/2011

Veure

Teresa Crespo, predisenta d'ECAS

Zona Sec | 15/10/2013

Veure

Alberto Fernández Díaz (PP), Jordi Portabella (UpB) i Jordi Hereu (PSC)

Zona Sec | 15/05/2011

Veure

Jaume Collboni (PSC)

Nueva Tribuna | 16/07/2013

Veure

Itziar González, activista (Parlament Ciutadà)

eldiario.es | 18/11/2013

Veure

Joan Coscubiela (CCOO)

Canvi Setze | 15/05/2008

Veure

Laia Ortiz (ICV-EUiA)

El Debat | 23/03/2012

Veure

Lucio Urtubia, activista anarquista

Canvi Setze | 13/06/2008

Veure

Joan Coscubiela (ICV-EUiA)

Nueva Tribuna | 13/06/2013

Veure

Esther Vivas, activista

El Debat | 17/11/2011

Veure

Oriol Pujol (CiU)

Cuadernos para el diálogo | 16/09/2009

Veure

Ada Colau, portaveu de la PAH

Nueva Tribuna | 03/04/2013

Veure

Joan Ferran (PSC)

Canvi Setze | 15/02/2009

Veure

Rafael Crespo, antropòleg, Intercultura

Zona Sec | 15/11/2010

Veure

David Fernàndez, perdiodista i diputat de la CUP

Zona Sec | 15/01/2013

Veure

Felip Puig (CiU)

Canvi Setze | 15/04/2008

Veure

Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau

El Debat | 16/05/2012

Veure

David Carabén, cantant de Mishima

Wikidiari | 12/02/2013

Veure

Ernest Benach (ERC)

Canvi Setze | 15/04/2008

Veure

Xavier Trias (CiU)

Zona Sec | 06/04/2011

Veure

Joan Herrera (ICV-EUiA)

Zona Sec | 15/12/2009

Veure

Arantxa Anitua, presidenta de Laurak-Bat

Noticias de Gipuzkoa | 09/12/2012

Veure

Xavier Bosch, periodista

Zona Sec | 02/09/2009

Veure

Josep Puig Bóo, president del Casal de Catalunya de Buenos Aires

Nació Digital | 03/11/2012

Veure

Montserrat Carulla, actriu

Canvi Setze | 15/03/2008

Veure

Conrad Son, actor porno

Zona Sec | 04/04/2012

Veure

Pere Camps, director del festival Barnasants

El Debat | 03/11/2012

Veure

Patrícia Gabancho, periodista i escriptora

Zona Sec | 12/09/2012

Veure

Crònica social

Abús de poder dels Mossos

Canvi Setze | 15/11/2008

Veure

El documental, una finestra a la Barcelona silenciada

Revista Carrer | 15/03/2015

Veure

El model cooperatiu, l'empresa del futur

Zona Sec | 15/01/2013

Veure

Melodia de la convivència

El Debat | 17/05/2011

Veure

Pla Paral·lel, propera parada de la 'marca Barcelona'

eldiario.es | 14/04/2014

Veure

República i oblit

Canvi Setze | 15/02/2009

Veure

Dació en pagament

El Debat | 16/03/2012

Veure

Quan explota la bombolla

El Debat | 23/11/2011

Veure

El Castell de Montjuïc, pagar per veure

Zona Sec | 15/03/2014

Veure

Primer de maig: retrat d'un dia de lluita

Canvi Setze | 01/05/2008

Veure

Procés de Bolonya

Canvi Setze | 15/12/2008

Veure

Ilie Sánchez, el somni del nét de qui va dirigir La Masia

Diari ARA | 21/05/2013

Veure

En busca d'una participació ciutadana real

Zona Sec | 15/10/2013

Veure

Ateisme sobre rodes

Cuadernos para el diálogo | 15/02/2009

Veure

Música de proximitat, un repte cultural per Barcelona

Zona Sec | 15/02/2013

Veure

Homenatge a Pepe Rubianes

Canvi Setze | 02/03/2009

Veure

La Boca, entre la pobresa i el flaix

La Directa | 21/11/2012

Veure

Convivència i hipocresia

Zona Sec | 14/04/2013

Veure

El Paral·lel de les persones que es rebel·len

Zona Sec | 15/05/2013

Veure

Opinió

Independència i hipocresia

Zona Sec | 11/09/2012

Veure

Desmemòria històrica: mort Fraga

El Debat | 31/05/2012

Veure

El bipartidisme, un repte que cal superar

El Debat | 31/05/2011

Veure

La nena que volia ser mestra de música

Zona Sec | 15/02/2012

Veure

Respectar la diferència

Zona Sec | 01/09/2010

Veure

Tolerància com a motor

Zona Sec | 15/07/2012

Veure

Desfeta socialista a Barcelona: quan s'abandonen els orígnes

Zona Sec | 15/06/2011

Veure

Periodisme i comunicació

Periodisme, nous reptes (amb Albert Montagut i Carlos Scolari)

Canvi Setze | 15/03/2009

Veure

Era digital

Cuadernos para el diálogo | 15/06/2009

Veure

Associacionisme i mitjans

A prop! Comunicació | 21/03/2010

Veure

Festival de fotoperiodisme Visa Pour l'Image

Zona Sec | 15/09/2011

Veure

Periodisme solidari (amb Josep Maria Villena)

Canvi Setze | 24/03/2008

Veure

Un record al mestre Huertas Claveria

A prop! Comunicació | 05/11/2007

Veure

Periodisme de proximitat: trepitjant el territori

Zona Sec | 15/02/2011

Veure

Periodisme de proximitat

Inici de curs 'a la cassola' (amb Albert Hernández)

Zona Sec | 15/09/2012

Veure

Interculturalitat i creació musical comunitària: projecte Un d'Do d'Acords

Zona Sec | 15/05/2011

Veure

Debat de política local

Zona Sec | 15/04/2011

Veure

Els problemes d'espai del CEIP Jacint Verdaguer

Zona Sec | 15/02/2011

Veure

Montjuïc, la muntanya abocador

La Directa | 08/12/2010

Veure

Els problemes d'espai del CEIP Jacint Verdaguer (2)

Zona Sec | 15/02/2012

Veure

La democràcia arriba a la UE Poble-sec

Zona Sec | 15/06/2012

Veure

Escola inclusiva: els vetlladors educatius

Zona Sec | 15/09/2011

Veure

Plaça de les Navas, l'obra més interruompuda de Barcelona

Zona Sec | 15/04/2012

Veure

Un record a l'Antonio Galindo, el meu avi

Zona Sec | 15/04/2011

Veure

Escola de Ballet Carles Ibañez, 30 anys

Zona Sec | 15/04/2011

Veure

Les aventures d'en Paquito. Cap.I

Zona Sec | 15/03/2011

Veure

Les aventures d'en Paquito. Cap.II

Zona Sec | 15/04/2011

Veure

Les aventures d'en Paquito. Cap.III

Zona Sec | 15/05/2011

Veure

Les aventures d'en Paquito. Cap.IV

Zona Sec | 15/06/2011

Veure